Geld opnemen van Binance – Doe het nu!

Geld opnemen van Binance - Doe het nu!

Binance is een van de grootste cryptobrokers ter wereld. Wereldwijd handelen miljoenen mensen op het platform. Ben je klant van dit platform dan hebben we helaas slecht nieuws, het platform heeft geen licentie meer in Nederland om financiële diensten te leveren. 

Als het goed is ben je hier als klant al van op de hoogte gebracht, maar heb je nog geen actie ondernomen dan moet je dat nu doen. Je kunt op het platform namelijk niet meer handelen. Wil je je geld niet verliezen dan is het tijd om je saldo over te laten zetten naar een andere crypto wallet.

Waarom Binance geen licentie meer heeft

Binance is wereldwijd een van de grootse cryptobrokers. Het probleem is alleen dat Binance niet zo’n beste reputatie heeft. Ze worden er regelmatig van beticht dat ze proberen om onder de radar te blijven van overheden. Changpeng Zhao, de oprichter van Binance zegt dat alle financiële ondernemingen dit doen. Hij ontkent dus niet dat ze proberen om onder toezicht en regulering uit te komen. 

Voordat Binance in Nederland de licentie verloor werden ze al in de Verenigde Staten aangeklaagd. Volgens de SEC (Scurities and Exchange Commission) hebben ze bewust geen officieel hoofdkantoor en hebben ze verschillende adressen over de hele wereld. 

Ondanks dat veel landen niet te spreken zijn over Binance probeerden ze toch een licentie aan te vragen in Nederland. De Nederlandsche Bank (DNB) is de instantie die hier in Nederland verantwoordelijk voor is. 

Zij beoordelen of een financiële instelling in aanmerking komt voor een licentie en houdt ook toezicht op de naleving van de wetten en regels. Binance voldeed niet aan de voorwaarden terwijl ze al wel in Nederland actief waren. Daarom kreeg Binance een waarschuwing. Nadat ze niet konden laten zien dat ze veranderingen hadden toegepast kregen ze een boete van 3,3 miljoen euro.

Uiteindelijk heeft Binance de handdoek in de ring gegooid als het gaat om hun activiteiten in Nederland. Het bedrijf zegt op de korte termijn niet in staat te zijn om de juiste aanpassingen door te voeren. Ze zullen daarom voorlopig niet meer beschikbaar zijn voor Nederlandse cryptohandelaren.

Wat betekent het vertrek van Binance voor cryptohandelaren?

Het vertrek van Binance uit Nederland betekent dat je als Nederlander niet meer kunt handelen op het platform. Het is dan ook aan te raden om je euro tegoed en crypto tegoed zo snel mogelijk op te nemen of over te laten zetten. Je euro tegoed kun je direct laten uitkeren op je bankrekening. Je crypto tegoed kun je beter over laten zetten naar een andere cryptobroker. Op die manier raak je geen geld aan handelskosten kwijt.

Crypto en geld opnemen van Binance

Dan nu even praktisch over het geld opnemen van Binance en het overzetten van crypto. Geld opnemen van Binance is heel eenvoudig, het overzetten van crypto is iets complexer.

Via Binance geld opnemen

De makkelijkste manier om aan je Binance tegoeden te komen is door al je crypto te verkopen en om te zetten naar euro. Je kunt dat bedrag direct op je rekening laten uitbetalen. Dit raden we echter niet aan omdat er kosten mee gemoeid gaan. Heb je nog euro tegoed op je Binance account dan kun je dat wel kosteloos naar je bankrekening over laten maken. Dit zijn de stappen die je moet doorlopen om via Binance geld op te nemen:

  1. Open je Binance account.
  2. Ga naar je wallet.
  3. Kies voor opnemen en voer je euro tegoed in.
  4. Controleer of je bankrekening goed is ingevoerd en ga over tot opname.

Je crypto tegoed over laten zetten

Heb je nog crypto tegoed op Binance staan dan moet je dat zo snel mogelijk omzetten naar een ander account. De eerste stap om dat te realiseren is om een goede cryptobroker te vinden. Binance raad zelf Coinmerce aan, maar wij zijn niet per se weg van dit platform. De reden zijn de hoge handelskosten.

Onze persoonlijke favoriet is Bitvavo. Dit is een Nederlands bedrijf waar je kunt handelen in meer dan 200 verschillende cryptovaluta. Het is een platform dat zeer makkelijk in gebruik is en zowel voor beginners als gevorderden interessant is. Zo kun je hier zowel voor staking als lending kiezen. De handelskosten liggen gemiddeld rond 0,25%, wat een prima percentage is.

Hoe je je crypto tegoed overzet naar Bitvavo

Het overzetten van crypto tegoed is iets ingewikkelder dan het opnemen van geld, daarom lopen we met je door de stappen. Het eerste wat je moet doen is een account aanmaken bij Bitvavo of een andere cryptobroker. Dit zijn de stappen die je moet doorlopen.

  1. Ga naar de website van Bitvavo en klik op ‘registreren’.
  2. Vul je persoonlijke gegevens en je e-mailadres in.
  3. Er zal een link naar je e-mailadres gestuurd worden. Klik op deze link om je account aan te maken.
  4. Je wordt weer naar de website van Bitvavo gestuurd waar je extra gegevens moet invoeren. 
  5. Pak je Nederlandse identiteitsbewijs erbij om je identiteit te verifiëren. Upload hiervoor een heldere foto van je identiteitsbewijs.
  6. Nadat Bitvavo je account goed heeft gekeurd kun je gaan handelen. 

Je hebt nu een account bij een nieuwe cryptobroker. De volgende stap is om je crypto tegoed over te maken.

  1. Kies op je Bitvavo account voor ‘storten’ en daarna voor ‘crypto’.
  2. Kies de cryptomunt die je over wil maken en klik erop. Je krijgt nu een link te zien, kopieer die.
  3. Ga naar je Binance account en kies voor ‘opnemen’ en daarna ‘crypto’. 
  4. Voer de gekopieerde link in en accepteer de overschrijving. Je tegoed zal snel worden bijgeschreven. 
  5. Herhaal het proces met andere crypto die je bezit.

Wil je meer weten over Bitvavo? Lees dan onze Bitvavo crypto exchange review!

Binance geld opnemen, stel het niet uit

Heb je nog geen geld opgenomen van Binance dan is het tijd om dat snel te doen. Je kunt via Binance namelijk niet meer handelen. Wil je weer starten met handelen dan kan dat pas als je de bovenstaande stappen doorloopt. Doe het meteen zodat je direct aan de slag kunt en je nieuwe cryptobroker kunt leren kennen.

Foto van Maya
Maya

Ik ben Maya, een gedreven schrijver met een passie voor cryptoreviews, navigeer ik door de complexe wereld van financiën met een scherp oog voor detail. Mijn reis begon met een fascinatie voor blockchain-technologie, die al snel uitgroeide tot een diepgaande verkenning van cryptocurrencies en financiële markten. Met pen als mijn zwaard en woorden als mijn schild, deel ik mijn inzichten en analyses in mijn reviews. Door mijn lezers te voorzien van heldere, begrijpelijke informatie, streef ik ernaar om bij te dragen aan een beter begrip van deze boeiende, soms grillige, financiële landschappen.